The healing power of forests

Fotoworkshop 'Landgoederen van Lochem'

In het najaar van 2020, gaan Edwin Mooijaart en Martin Podt weer een workshop organiseren in de omgeving van Lochem. De landgoederen van Lochem behoren tot de meest fotogenieke locaties van Nederland. Je vindt er prachtige oude lanen van zowel loofbomen als naaldbomen en sfeervolle bossen.

Tijdens de workshop richten we ons op bosfotografie (maar macro behoort ook tot de mogelijkheden) en maken we een wandeling over de landgoederen van Lochem. We beginnen met het fotograferen van een karakteristieke laan. We vervolgen daarna onze wandeling naar o.a. een beukenbos. Tijdens de wandeling zal er uitleg gegeven worden over camera-instellingen en compositie.

Het tweede deel van de workshop richt zich op de nabewerking in Lightroom Classic en Photoshop. Edwin en Martin zullen hun workflow uitleggen en zullen daarbij o.a. laten zien hoe je een dromerige sfeer aan je foto's kunt geven en hoe je het mooist foto's met mist en zonnestralen kunt bewerken.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Deze workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Met twee cursusleiders en een kleine groep is er mogelijkheid voor uitleg en hulp, aangepast aan jouw niveau. In het tweede deel zullen er zowel basis aspecten van de nabewerking als geavanceerde technieken aan bod komen. We zullen jullie laten zien hoe je met onze Photoshop actions makkelijk en snel je foto's kunt bewerken.

Wat moet je meenemen?

- Camera met verschillende lenzen (t/m 200 mm), eventueel een macrolens

- Statief (we hebben er eventueel een paar te leen)

- Kleding die vies mag worden en goede schoenen

- Eventueel pen en papier voor het maken van notities

- Eventueel je eigen laptop (niet nodig)

We hebben eventueel enkele statieven te leen. Laat het ons weten als je een statief wilt lenen.

  • Lucky
  • Cycling through paradise
  • It's only light
  • Deer in the fog
  • Some trees and some mist...
  • Diffuse Light

Programma (indicatief)

08:30 uur                    Begin van de workshop

08:30 – 12:00 uur    Bosfotografie

12:00 – 12:30 uur    Lunch

12:30 – 14:00 uur    Nabewerking door Edwin 

14:00 – 14:15 uur    Koffie/thee

14:15 – 15:45 uur    Nabewerking door Martin

15:45 – 16:00 uur    Vragen en uitloop

16:00 uur                    Einde

Naslagwerk

Na afloop van de workshop krijg je toegang tot een pagina waar je o.a. presentaties, RAW-bestanden, PSD-bestanden en Photoshop actions kunt downloaden. In deze presentaties staat beschreven hoe wij de RAW-bestanden hebben bewerkt en kun je nog eens rustig nalezen wat er tijdens de workshop is behandeld.

Kosten

De kosten voor deze workshop inclusief koffie, thee, lunch en naslagwerk met vele Photoshop actions bedragen 120 euro. Mensen die al eerder hebben deelgenomen aan een groepsworkshop van ons betalen 100 euro.

Reserveren

Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt dus wacht niet te lang met reserveren. Reserveren kan door een e-mail te sturen naar bosfotografieworkshop@gmail.com. Een aanbetaling van 30 euro is nodig voor een definitieve reservering. Restitutie van de aanbetaling is niet mogelijk. Het volledige bedrag dient twee weken voor aanvang van de workshop betaald te worden.

Vragen

Heb je vragen, neem dan contact met ons op.

  • Shine bright
  • Late summer mood
  • The Ghost
Powered by SmugMug Owner Log In