Color Competition
  Powered by Google TranslateTranslate

Fotoworkshop 'Landgoederen van Lochem' door Edwin Mooijaart en Martin Podt op 7 oktober 2017

Edwin Mooijaart en Martin Podt gaan hun krachten bundelen en hun kennis delen in een workshop. In het najaar gaan we  een workshop organiseren in de omgeving van Lochem.

De landgoederen van Lochem behoren tot de meest fotogenieke locaties van Nederland. Je vindt er prachtige oude lanen van zowel loofbomen als naaldbomen en sfeervolle bossen die met name in het najaar erg fotogeniek zijn.

Tijdens deze workshop richten we ons op bosfotografie en maken we een wandeling over één van de landgoederen van Lochem. We beginnen met het fotograferen van een karakteristieke laan. We vervolgen daarna onze wandeling naar o.a. een beukenbos. Tijdens de wandeling zal er uitleg gegeven worden over camera-instellingen en compositie.

Na de lunch begint het tweede deel van de workshop dat zich richt op de nabewerking. Hierbij zullen programma's als Lightroom, Photoshop en Nik Collection aan bod komen. Edwin en Martin zullen hun workflow uitleggen en zullen daarbij o.a. laten zien hoe je een dromerige sfeer aan je foto's kunt geven en hoe je het mooist foto's met mist en zonnestralen kunt bewerken.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Deze workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Met twee cursusleiders en een kleine groep is er mogelijkheid voor uitleg en hulp, aangepast aan jouw niveau. In de middag zullen er zowel basis aspecten van de nabewerkingen en geavanceerde technieken aan bod komen.

Wat moet je meenemen?

- Camera met verschillende lenzen (t/m 200 mm)

- Statief

- Kleding die vies mag worden en goede schoenen

- Pen en papier voor het maken van notities

- Eventueel je eigen laptop (niet nodig)

Workshop op 7 oktober 2017

Untitled photo

Programma (indicatief), 7 oktober 2017

08:30 uur                    Verzamelen/begin van de workshop

08:30 – 12:00 uur    Bosfotografie in Lochem

12:00 – 12:30 uur    Lunch

12:30 – 14:00 uur    Nabewerking door Edwin Mooijaart

14:00 – 15:30 uur    Nabewerking door Martin Podt

15:30 – 16:00 uur    Behandeling vragen en uitloop

16:00 uur                    Einde

Naslagwerk

Na afloop van de workshop krijg je toegang tot een pagina waar je o.a. presentaties, RAW-bestanden en PSD-bestanden kunt downloaden. In deze presentaties staat beschreven hoe wij de RAW-bestanden hebben bewerkt en kun je nog eens rustig nalezen wat er tijdens de workshop is behandeld.

Reserveren

Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt (10) dus wacht niet te lang met reserveren. Reserveren kan door een e-mail te sturen naar bosfotografieworkshop@gmail.com. Een aanbetaling van 25 euro is nodig voor een definitieve reservering.

Vragen

Heb je vragen, stuur dan een e-mail naar bosfotografieworkshop@gmail.com of neem direct met Edwin of Martin contact op.

Foto's gemaakt in Lochem door Edwin en Martin

Untitled photo
  • No Comments
Powered by SmugMug Owner Log In

Original text