Sunrise in the forest
Powered by Google TranslateTranslate

Workshop verplaatst

Gezien de corona uitbraak en de huidige stand van zaken, hebben we besloten de workshop van 25 april te verplaatsen naar zaterdag 12 september 2020.

Workshop bosfotografie 'Speulderbos'

Het Speulderbos is één van de oudste bossen van Nederland en is misschien wel het meest fotogenieke bos in ons land. Het bos wordt ook wel het bos van de dansende bomen genoemd, vanwege de vele kromme beuken die hier staan. En inderdaad: op een mistige dag lijken de bomen wel te dansen. De rechte bomen werden vroeger gekapt om hout te winnen en de kromme bomen liet men staan, waardoor in de loop der jaren dit bos met kromme bomen is ontstaan.

Edwin Mooijaart en ik zijn vele malen in dit sprookjesachtige bos geweest en weten er de mooiste plekjes te vinden. Tijdens deze workshop richten we ons voornamelijk op bosfotografie, maar macrofotografie behoort ook tot de mogelijkheden. We beginnen met het fotograferen van een prachtige, karakteristieke laan. We vervolgen daarna onze wandeling naar o.a. een beukenbos met de ‘dansende bomen’. Tijdens de wandeling zal er uitleg gegeven worden over camera-instellingen en compositie en zullen we laten zien hoe je een bos zo goed mogelijk vastlegt. Het fotograferen van een bos vergt een heel andere manier van kijken dan bijvoorbeeld traditionele landschapsfotografie en wij zullen jullie leren hoe dit te doen.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Deze workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Met twee cursusleiders en een kleine groep is er mogelijkheid voor uitleg en hulp, aangepast aan jouw niveau. In het Speulderbos moeten we wat meer lopen dan op andere locaties. Ben je minder mobiel, dan is deze workshop niet geschikt. Deze workshop is geschikt voor zowel Nederlandstalige als Engelstalige personen. Het naslagwerk is ook in beide talen beschikbaar.

Wat moet je meenemen?

- Camera met verschillende lenzen (t/m 200 mm), eventueel een macrolens

- Statief (we hebben er eventueel een paar te leen)

- Kleding die vies mag worden en goede schoenen

- Eventueel pen en papier voor het maken van notities

We hebben eventueel enkele statieven te leen. Laat het ons weten als je een statief wilt lenen.

  • Sunrise in the forest
  • Aquarius
  • Dance for me, dance for me, dance for me oh oh oh
  • Oh what a light
  • Such a beautiful morning again

Programma (indicatief)

06:30 uur                    Begin van de workshop met koffie en thee

06:30 – 10:00 uur    Workshop in het Speulderbos

10:00 uur                    Einde

Naslagwerk

Voor aanvang van de workshop sturen we een presentatie met diverse tips en richtlijnen voor het maken van bosfoto's. Deze presentatie behandelen we ook tijdens de workshop.

Kosten

De kosten voor deze workshop inclusief koffie, thee en naslagwerk bedragen 90 euro. Mensen die al eerder hebben deelgenomen aan een groepsworkshop van ons betalen 70 euro.

Reserveren

Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt dus wacht niet te lang met reserveren. Reserveren kan door een e-mail te sturen naar bosfotografieworkshop@gmail.com. Een aanbetaling van 30 euro is nodig voor een definitieve reservering. Restitutie van de aanbetaling is niet mogelijk. De aanbetaling kan gedaan worden per bankoverschrijving of via onderstaande PayPal knop. Het volledige bedrag dient twee weken voor aanvang van de workshop betaald te worden.

Vragen

Heb je vragen, neem dan contact met ons op.

  • Tree mess
  • Colorful autumn
  • Light festival
Powered by SmugMug Owner Log In

Original text