Beautiful mess
Powered by Google TranslateTranslate

This workshop is suited for English speaking persons too!


Workshop bosfotografie 'Speulderbos'

Het Speulderbos is één van de oudste bossen van Nederland en is misschien wel het meest fotogenieke bos in ons land. Het bos wordt ook wel het bos van de dansende bomen genoemd, vanwege de vele kromme beuken die hier staan. En inderdaad: op een mistige dag lijken de bomen wel te dansen. De rechte bomen werden vroeger gekapt om hout te winnen en de kromme bomen liet men staan, waardoor in de loop der jaren dit bos met kromme bomen is ontstaan. 

Edwin Mooijaart en ik zijn vele malen in dit sprookjesachtige bos geweest en weten er de mooiste plekjes te vinden. Tijdens deze workshop richten we ons voornamelijk op bosfotografie, maar macrofotografie behoort ook tot de mogelijkheden. We beginnen met het fotograferen van een prachtige, karakteristieke laan. We vervolgen daarna onze wandeling naar o.a. een beukenbos met de ‘dansende bomen’. Tijdens de wandeling zal er uitleg gegeven worden over camera-instellingen en compositie en zullen we laten zien hoe je een bos zo goed mogelijk vastlegt. Het fotograferen van een bos vergt een heel andere manier van kijken dan bijvoorbeeld traditionele landschapsfotografie en wij zullen jullie leren hoe dit te doen.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Deze workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Met twee cursusleiders en een kleine groep is er mogelijkheid voor uitleg en hulp, aangepast aan jouw niveau. In het Speulderbos moeten we wat meer lopen dan op andere locaties. Ben je minder mobiel, dan is deze workshop niet geschikt. Deze workshop is geschikt voor zowel Nederlandstalige als Engelstalige personen. Het naslagwerk is ook in beide talen beschikbaar.

Wat moet je meenemen?

- Camera met verschillende lenzen (t/m 200 mm), eventueel een macrolens

- Statief (we hebben er eventueel een paar te leen)

- Kleding die vies mag worden en goede schoenen

- Eventueel pen en papier voor het maken van notities

We hebben eventueel enkele statieven te leen. Laat het ons weten als je een statief wilt lenen.

Foto's gemaakt in 2018 door Martin Podt in het Speulderbos

 • Mysterious road
 • The right light
 • Beautiful mess
 • Forest blues
 • Lush
 • X

Programma (indicatief)

07:30 uur                    Begin van de workshop met koffie en thee

07:30 – 11:30 uur    Workshop in het Speulderbos

11:30 uur                    Einde

Naslagwerk

Na afloop van de workshop krijg je toegang tot een pagina waar je o.a. presentaties, RAW-bestanden, PSD-bestanden en Photoshop actions kunt downloaden. In deze presentaties staat beschreven hoe wij de RAW-bestanden hebben bewerkt en kun je nog eens rustig nalezen wat er tijdens de workshop is behandeld.

Kosten

De kosten voor deze workshop inclusief koffie, thee, lunch en naslagwerk met vele Photoshop actions bedragen 95 euro. Mensen die al eerder hebben deelgenomen aan een groepsworkshop van ons betalen 75 euro.

Reserveren

Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt (12) dus wacht niet te lang met reserveren. Reserveren kan door een e-mail te sturen naar bosfotografieworkshop@gmail.com. Een aanbetaling van 30 euro is nodig voor een definitieve reservering. Restitutie van de aanbetaling is niet mogelijk. De aanbetaling kan gedaan worden per bankoverschrijving of via onderstaande PayPal knop.

Vragen

Heb je vragen, stuur dan een e-mail naar bosfotografieworkshop@gmail.com of neem direct met Edwin of Martin contact op.

Foto's gemaakt vóór 2018 door Martin in het Speulderbos

 • Forgiveness is Strength
 • Hot Red
 • La Foresta dei Sogni
 • Explosion
 • Old guy
 • Always Connected
 • Light festival
Powered by SmugMug Owner Log In

Original text