Kaboom!
Powered by Google TranslateTranslate

Workshop bosfotografie - 'de Sallandse Heuvelrug' 

In het voorjaar van 2019 zullen we Edwin Mooijaart en Martin Podt weer nieuwe workshops organiseren. Dit keer is het plan ook een workshop te geven op de Sallandse Heuvelrug, welke uitermate geschikt is om mooie lentefoto's te maken. Je vindt er prachtige oude lanen, sfeervolle bossen en mooie heidevelden.

Tijdens de workshop richten we ons voornamelijk op bosfotografie, maar macrofotografie behoort ook tot de mogelijkheden. We beginnen met het fotograferen van een karakteristieke laan. We vervolgen daarna onze wandeling langs een aantal fotogenieke locaties. Tijdens de wandeling zal er uitleg gegeven worden over camera-instellingen en compositie.

Het tweede deel van de workshop richt zich op de nabewerking in Lightroom en Photoshop. Edwin en Martin zullen hun workflow uitleggen en zullen daarbij o.a. laten zien hoe je een dromerige sfeer aan je foto's kunt geven en hoe je het mooist foto's met mist en zonnestralen kunt bewerken.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Deze workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Met twee cursusleiders en een kleine groep is er mogelijkheid voor uitleg en hulp, aangepast aan jouw niveau. In het tweede deel zullen er zowel basis aspecten van de nabewerking en geavanceerde technieken aan bod komen.

Wat moet je meenemen?

- Camera met verschillende lenzen (t/m 200 mm), eventueel een macrolens

- Statief

- Kleding die vies mag worden en goede schoenen

- Eventueel pen en papier voor het maken van notities

- Eventueel je eigen laptop (niet nodig)

  • Kaboom!
  • Spring or autumn?
  • Spring Magic
  • Path of Happiness
  • Color overdose
  • Garden of Eden

Programma (indicatief)

05:30 uur                    Begin van de workshop

05:30 – 09:00 uur    Bosfotografie

09:00 – 09:30 uur    Naar locatie voor tweede deel, koffie/thee

09:30 – 11:00 uur    Nabewerking door Edwin

11:00 – 11:30 uur    Lunch

11:30 – 13:00 uur    Nabewerking door Martin

13:00 – 13:30 uur    Vragen en uitloop

13:30 uur                    Einde

Naslagwerk

Na afloop van de workshop krijg je toegang tot een pagina waar je o.a. presentaties, RAW-bestanden, PSD-bestanden en Photoshop actions kunt downloaden. In deze presentaties staat beschreven hoe wij de RAW-bestanden hebben bewerkt en kun je nog eens rustig nalezen wat er tijdens de workshop is behandeld.

Kosten

De kosten voor deze workshop inclusief koffie, thee, lunch en naslagwerk met vele Photoshop actions bedragen 120 euro.

Reserveren

Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt (12) dus wacht niet te lang met reserveren. Reserveren kan door een e-mail te sturen naar bosfotografieworkshop@gmail.com. Een aanbetaling van 30 euro is nodig voor een definitieve reservering. Restitutie van de aanbetaling is niet mogelijk.

Vragen

Heb je vragen, stuur dan een e-mail naar bosfotografieworkshop@gmail.com of neem direct met Edwin of Martin contact op.

  • Itsy Bitsy Spider
  • Vossenbes
  • Zandhagedis op de Sallandse Heuvelrug
  • No Comments
Powered by SmugMug Owner Log In

Original text