2018-11-02 Workshop bosfotografie (Dutch) - Martin Podt Photography
It's raining light

Fotoworkshop 'Landgoederen van Lochem'

De landgoederen van Lochem behoren tot de meest fotogenieke locaties van Nederland. Je vindt er prachtige oude lanen van zowel loofbomen als naaldbomen en sfeervolle bossen.

Deze workshop wordt alleen aan 'het clubje van Dieneke' gegeven. De workshop richt zich op bosfotografie en we beginnen met het maken we een wandeling over de landgoederen van Lochem. Tijdens deze wandeling zal er uitleg gegeven worden over camera-instellingen en composities.

Het tweede deel van de workshop richt zich op de nabewerking. Hierbij zullen programma's als Photoshop en Nik Collection aan bod komen. Martin zal zijn workflow uitleggen en o.a. laten zien hoe je een dromerige sfeer aan je foto's kunt geven en hoe je het mooist foto's met mist en zonnestralen kunt bewerken. In de middag gaan jullie ook zelf met jullie foto's aan de slag.

Wat moet je meenemen?

- Camera met verschillende lenzen (t/m 200 mm)

- Statief

- Kleding die vies mag worden en goede schoenen

- Eventueel pen en papier voor het maken van notities

- Je eigen laptop

  • Morning is here
  • Some trees and some mist...
  • Catch a leaf

Programma (indicatief)

08:30 uur                    Begin van de workshop

08:30 – 12:00 uur    Bosfotografie

12:00 – 12:30 uur    Lunch

12:30 – 15:30 uur    Nabewerking (tussendoor pause met koffie en thee)

15:30 – 16:00 uur    Behandeling vragen en uitloop

16:00 uur                    Einde

Naslagwerk

Na afloop van de workshop krijg je toegang tot een pagina waar je o.a. presentaties, RAW-bestanden, PSD-bestanden en Photoshop actions kunt downloaden. In deze presentaties staat beschreven hoe de RAW-bestanden zijn bewerkt en kun je nog eens rustig nalezen wat er tijdens de workshop is behandeld.

Kosten

De kosten voor deze workshop inclusief koffie, thee en lunch bedragen 110 euro per persoon. Een aanbetaling van 25 euro is nodig voor een definitieve reservering.

Vragen

Ruim voor de workshop ontvangen jullie nog extra informatie o.a. over de exacte locatie. Heb je tussendoor nog vragen, stuur dan een e-mail naar martin.podt@gmail.com. 

Powered by SmugMug Owner Log In