Spring or autumn?
Powered by Google TranslateTranslate

Suited for English speaking persons too!


Workshop bosfotografie 'Sallandse Heuvelrug' met Edwin Mooijaart

De Sallandse Heuvelrug ligt in Overijssel, grotendeels tussen Holten en Hellendoorn. De Sallandse Heuvelrug is onder de bosfotografen nog wat minder bekend, maar het is uitermate geschikt is om mooie lentefoto's te maken. Maar ook in de herfst en winter is het er prachtig. Je vindt er statige oude lanen, sfeervolle bossen en mooie heidevelden.

Tijdens de workshop richten we ons voornamelijk op bosfotografie, maar macrofotografie behoort ook tot de mogelijkheden. We beginnen met het fotograferen van een karakteristieke laan. We vervolgen daarna onze wandeling langs een aantal fotogenieke locaties. Tijdens de wandeling zal er uitleg gegeven worden over camera-instellingen en compositie.

Het tweede deel van de workshop richt zich op de nabewerking in Lightroom Classic en Photoshop. Edwin en Martin zullen hun workflow uitleggen en zullen daarbij o.a. laten zien hoe je een dromerige sfeer aan je foto's kunt geven en hoe je het mooist foto's met mist en zonnestralen kunt bewerken.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Deze workshop is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Met twee cursusleiders en een kleine groep (maximaal 12 deelnemers) is er mogelijkheid voor uitleg en hulp, aangepast aan jouw niveau. In het tweede deel zullen er zowel basis aspecten van de nabewerking als geavanceerde technieken aan bod komen. We zullen jullie laten zien hoe je met onze Photoshop actions makkelijk en snel je foto's kunt bewerken.

Het eerste deel van deze workshop is geschikt voor zowel Nederlandstalige als Engelstalige personen. Het naslagwerk is ook in beide talen beschikbaar. Af en toe organiseren we een geheel Engelstalige workshop.

Wat moet je meenemen?

  • Camera met verschillende lenzen (t/m 200 mm), eventueel een macrolens
  • Statief (we hebben er eventueel een paar te leen)
  • Kleding die vies mag worden en goede schoenen
  • Eventueel pen en papier voor het maken van notities
  • Eventueel je eigen laptop (niet nodig)

Workshop data

Let op: voor de data waar 'vol' achter staat, zijn geen plekken meer beschikbaar. Je kunt je wel voor die data op de reservelijst laten zetten.

Datum Opmerkingen
n.v.t.

Programma (indicatief)

Voorjaar


05:30 uur Start met koffie en thee
05:30 – 09:00 uur Bosfotografie
09:00 – 09:30 uur Koffie/thee
09:30 – 11:00 uur Nabewerking door Edwin
11:00 – 11:30 uur Lunch
11:30 – 13:00 uur Nabewerking door Martin
13:00 – 13:30 uur Vragen en uitloop
13:30 uur Einde

Naslagwerk

Voor aanvang van de workshop sturen we een presentatie met diverse tips en richtlijnen voor het maken van bosfoto's. Deze presentatie behandelen we ook tijdens de workshop. 

In het geval van een workshop met nabewerking, krijg je na afloop van de workshop toegang tot een pagina waar je o.a. presentaties, RAW-bestanden, PSD-bestanden en Photoshop actions kunt downloaden. In deze presentaties staat beschreven hoe wij de RAW-bestanden hebben bewerkt en kun je nog eens rustig nalezen wat er tijdens de workshop is behandeld.

Kosten

De kosten voor deze workshop inclusief koffie, thee, lunch en naslagwerk met vele Photoshop actions bedragen 120 euro. Mensen die al eerder hebben deelgenomen aan een groepsworkshop van ons betalen 100 euro.

Reserveren

Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Reserveren kan door een e-mail te sturen naar bosfotografieworkshop@gmail.com. Een aanbetaling van 30 euro is nodig voor een definitieve reservering. Restitutie van de aanbetaling is niet mogelijk. De aanbetaling kan gedaan worden per bankoverschrijving of via onderstaande PayPal knop. Het volledige bedrag dient twee weken voor aanvang van de workshop betaald te worden. Vermeld bij het betalen je naam en de datum waarop je deelneemt.

Vragen

Heb je vragen, neem dan contact met ons op.

Powered by SmugMug Owner Log In
Google Translate

Original text

Contribute a better translation