Powered by Google TranslateTranslate

Foto Konijnenberg houdt een pagina bij met de mooiste fotolocaties. Locaties waar veel mensen graag komen, omdat deze zo fotogeniek zijn en waar anderen absoluut niet willen komen, omdat er al zo veel foto's gemaakt zijn en omdat het er soms ontzettend druk kan zijn. Het Speulderbos is ook zo'n populaire fotolocatie. Ik heb een stukje geschreven voor de pagina van Foto Konijnenberg:

Het Speulderbos is één van de oudste bossen van Nederland en is misschien wel het meest fotogenieke bos in ons land. Het bos wordt ook wel het bos van de dansende bomen genoemd, vanwege de vele kromme beuken die hier staan. En inderdaad: op een mistige dag lijken de bomen wel te dansen. De rechte bomen werden vroeger gekapt om hout te winnen en de kromme bomen liet men staan, waardoor in de loop der jaren dit bos met kromme bomen is ontstaan.

Het Speulderbos is het hele jaar door een mooie fotolocatie, maar het is met name in de herfst met verkleurende bladeren een tripje waard. De magie van het Speulderbos komt pas echt tot leven op een mistige herfst- of winterdag. Houd de weersvoorspellingen in die jaargetijden dus goed in de gaten. Ondanks dat het bos populair onder de natuurfotografen is, hoeft u elkaar hier als fotograaf niet in de weg te staan, zoals dat bij andere bekende fotolocaties wel eens het geval kan zijn.

Het Speulderbos

  • No Comments
Powered by SmugMug Owner Log In

Original text